Geldmonopolie terug naar overheden

door Willem
(Zwolle)

Om tot een lange termijn oplossing van de financiële crisis te komen is het noodzakelijk om het systeem van het op schuld gebaseerde creëren van geld af te schaffen. Overheden moeten schuldenvrij (en dus rentevrij) geld in omloop brengen en daarmee het monopolie van de banken breken. Op simpele wijze duidelijk uiteengezet in dit filmpje

Andere interessante documentaires over dit onderwerp: Zeitgeist Addendum van Peter Joseph en The Money Masters

Voordat het zover kan komen, zal eerst de macht van de anonieme krachten achter de schermen gebroken moeten worden. Politici zijn hiertoe niet in staat; ze zijn immers marionetten van deze krachten, of worden geëlimineerd indien ze te gevaarlijk zijn voor deze gevestigde orde. (A. Lincoln, J. Garfield, J.F. Kennedy, Pim Fortuyn).
De enige mogelijkheid voor verandering is druk vanuit de bevolking (volksopstand) na bewustwording van de werkelijke problematiek. Dus in plaats van GTST of voetbal op TV, interessante documentaires op (het nu nog vrije) Internet kijken.

Jul 29, 2013
Ja, maar hoe?
by: Ries

Willem, dat is de oplossing die ook Ellen Brown in haar boek 'Web of Debt' aandraagt. Ze betoogt onder meer dat de enige staat in de VS die schuldenvrij is, North Dakota, ook de enige staat is met een 'staatsbank' in overheidshanden. ('lokale' centrale bank, maar geen eigendom of onderdeel van het Federal Reserve System).

In alle Nederlandse media klinkt altijd hetzelfde refrein: we moeten de 'onafhankelijkheid' van de centrale bank tegenover de overheid koste wat het kost bewaken.

Terwijl in North Dakota dus al in de praktijk wordt aangetoond wat de oplossing is. De grote vraag is hoe 'het volk' en masse de kont tegen de krib kan gooien op een zodanige manier dat het huidige systeem niet langer kan voortbestaan. Want met minder dan een revolutie ontworstelen we ons niet aan deze ramp. En je hebt gelijk, eerst moeten veel meer mensen het snappen. En dan nog geloven! En vervolgens ook nog echt boos worden.

De Toren van Bazel bestormen zal weinig gewicht in de schaal leggen. Wie nog gelooft dat de centrale banken het algemeen belang dienen, zou kunnen pleiten voor het toestaan en aanmoedigen van complementaire geldsystemen, zoals Bernard Lietaer in zijn boek 'Het geld van de toekomst' uiteen heeft gezet.

Overigens kijken nog steeds veruit de meeste mensen je wat meewarig aan als je dit gaat uitleggen, maar dat wist je hoogstwaarschijnlijk al...

Terug naar het artikel: Het bancaire schuldensysteem en de financiële crisis

Extra’s

Zoek op deze site:

XML RSSAbonneer je via RSS
  • XML RSS
  • follow us in feedly